Pooperačné stavy pomáha prekonávať pacientkam nemocnice nový prístroj

14.02.2011 Celý región

Vranov nad Topľou 14. februára (TASR) - Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení (GPO) vranovskej nemocnice uviedli v týchto dňoch do prevádzky nový prístroj, ktorý slúži na presné dávkovanie liečiv pacientkam po absolvovaní ...
Volumetrickú infúznu pumpu v hodnote 1400 eur získalo zdravotnícke zariadenie ako sponzorský dar.
\"Tento prístroj slúži ako presný dávkovač pri podávaní infúznych roztokov, v ktorých sú pre pacientky po operáciách zároveň aplikované koncentrované lieky proti bolesti, \" informovala TASR vedúca sestra GPO Ľubica Imrichová.
Podľa jej slov táto kontinuálna pooperačná analgosedácia pre hospitalizované ženy zabezpečuje väčší komfort a nový prístroj podáva liečebný roztok v optimálnych dávkach nepretržite 24 hodín po realizácii viacerých druhov lekárskych zákrokov. GPO oddelenie nemocnice už disponuje dvoma podobnými pumpami a v budúcnosti by chcelo získať ešte jedno takéto zariadenie.
Imrichová vysvetlila, že volumetrické imfúzne pumpy využívajú hlavne v utorok a stredu, kedy vykonávajú lekári v nemocnici plánované operácie, ale aj sporadicky po pôrodoch, keď slúžia na tlmenie pooperačných bolestí pacientkam, ktoré priviedli na svet deti cisárskym rezom, respektíve sekciou.
 

Vyberte región